Post Reply 
BUG on the HP-Prime simulator
07-02-2020, 03:32 AM
Post: #1
BUG on the HP-Prime simulator
Hello, I have made a new attempt to teach algorithmic logic using the hp-prime programming language on the HP-Prime simulator, but note that a significant Bug has not yet been corrected, the [spc] and [.] Keys and even the [alpha] key remain locked after being pressed. this makes it practically useless. Students complain about how difficult it is to remove the retained keys from the lock, hp-prime = (must be closed and restarted.

And to facilitate encoding we use the program editor that comes with the communication kit, but the text font is so small that it is also very difficult to encode, there is no possibility to increase the text font.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-02-2020, 04:49 AM
Post: #2
RE: BUG on the HP-Prime simulator
Hello,

I just tested here and did not see any issues with these keys.
How are you pressing the keys? Mouse left click on virtual button? or typing directly on the keyboard?
What type of keyboard are you using qwerty (US) or something else?

Normally, clicking on a key should release it.

Note that right click ON a key is equivalent to a press of the shift key (to make things easier).

What screen and screen resolution are you using?

Cyrille

Although I work for the HP calculator group, the views and opinions I post here are my own. I do not speak for HP.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-05-2020, 06:02 PM
Post: #3
RE: BUG on the HP-Prime simulator
This happens to me too, and the easiest way that I know of to correct it is to change the "Skins" instead of having to close the whole program.

Control System Programs
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-09-2020, 04:16 PM
Post: #4
RE: BUG on the HP-Prime simulator
Very good idea to update the Skin.

I use win10 in Spanish with English keyboard =] the problem arises when I am writing programs inside the simulator and using the PC keyboard, very little happens when I use the simulator outside the program editor, for this reason it is difficult to reproduce the error.

It also happens that when I am encoding when the keys are locked, the writing progress is lost and it is annoying to see that the encoding job was lost

Request for the simulator.


Keystroke sound emulation could be added to the simulator to identify writing and enhance the keystroke simulation image, as is done in the famous hp48 emulator mask in emu48, where a vertical and horizontal pixel is shifted to give a more realistic pulsating effect.

Another missing feature is to allow the calculator screen to separate from the keyboard, to better accommodate work windows, to have an LCD screen of one size x and a keyboard of another.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-11-2020, 07:34 PM (This post was last modified: 07-28-2020 01:04 AM by compsystems.)
Post: #5
RE: BUG on the HP-Prime simulator
Possibly by right-clicking, it generates the problem, a solution can disable this feature in the Calculator menu. About the connectivity kit editor text font, it is small since when I share an online class, students tell me that they see the letters very blurry and they find it difficult to understand what I am explaining, please note that when it is broadcast a video class loses resolution, the solution is to allow in the configuration to increase the font size.

In addition, so that the application can take better advantage of the space on the computer screen, emulate the options of the following CASIO company emulator.





There is also news about a new NumericalWorks calculator emulators.
https://epsilon.nsi.xyz/

3D simulator
https://m4xi1m3.github.io/nw-3d/
https://m4xi1m3.github.io/Numworks-3D-Simulator/
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-25-2020, 08:05 PM
Post: #6
RE: BUG on the HP-Prime simulator
Hello
please add in Edit/preferences, only allow a session, that is, double clicking on the executable does not open a second emulator

https://tiplanet.org/forum/portal.php
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-25-2020, 08:25 PM
Post: #7
RE: BUG on the HP-Prime simulator
100% true. A must...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-28-2020, 01:04 AM
Post: #8
RE: BUG on the HP-Prime simulator
video



https://tiplanet.org/forum/portal.php
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)