Post Reply 
HP Prime stopped updating to the latest FW Beta 3
01-09-2018, 12:28 AM
Post: #1
HP Prime stopped updating to the latest FW Beta 3
HP Prime stopped updating to the latest FW Beta 3 around 20%. What I get is the white screen with the X^2+Y^2=1. I tried, I think, everything to reset it including the battery removal, FCO+ paper clip, Symb+paper clip, ON+Apps+Esc. Nothing works and I can not even bring the calc. to the factory condition.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-09-2018, 01:49 AM
Post: #2
RE: HP Prime stopped updating to the latest FW Beta 3
OK, problem solved, it works now.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-09-2018, 02:50 AM
Post: #3
RE: HP Prime stopped updating to the latest FW Beta 3
(01-09-2018 01:49 AM)John P Wrote:  OK, problem solved, it works now.

Could you please let us know HOW the problem was solved? It may help someone else with a similar problem.

Tom L
I'm pining for the Fjords
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-10-2018, 12:08 AM
Post: #4
RE: HP Prime stopped updating to the latest FW Beta 3
(01-09-2018 02:50 AM)toml_12953 Wrote:  
(01-09-2018 01:49 AM)John P Wrote:  OK, problem solved, it works now.

Could you please let us know HOW the problem was solved? It may help someone else with a similar problem.

Read the posts by Tim Wessman, all is there.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-10-2018, 01:13 AM (This post was last modified: 01-10-2018 01:14 AM by Carlos295pz.)
Post: #5
RE: HP Prime stopped updating to the latest FW Beta 3
(01-10-2018 12:08 AM)John P Wrote:  Read the posts by Tim Wessman, all is there.

Could you put the link of that post?

Viga C | TD | FB
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-10-2018, 03:29 AM
Post: #6
RE: HP Prime stopped updating to the latest FW Beta 3
(01-10-2018 01:13 AM)Carlos295pz Wrote:  
(01-10-2018 12:08 AM)John P Wrote:  Read the posts by Tim Wessman, all is there.

Could you put the link of that post?

Search Google for "hp prime total reset" or for some similar stuff and you will get tons of advice. Something for sure will work for you if you try. For me worked 'Symb"+'reset with clip' then connecting usb cable and starting 'HP Connectivity Kit' after that I got the Recovery mode 17. I also deleted everything from the Firmware dir on my laptop and Checked for updates and downloaded the latest firmware (not the Beta) and then I Updated Calculator from connectivity kit and all went OK. I tried the latest Beta and it worked, but I reverted to the official firmware update because some applications in Beta did not worked properly.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-10-2018, 03:41 PM
Post: #7
RE: HP Prime stopped updating to the latest FW Beta 3
Hi John,

“Some application are not working properly”, can you tell me (us) which applications are not working properly in the beta version and have you send HP (calcbeta@hp.com) an email about this?

— Dirk Hartland
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-10-2018, 04:08 PM
Post: #8
RE: HP Prime stopped updating to the latest FW Beta 3
(01-10-2018 03:41 PM)Dirk.nl Wrote:  Hi John,

“Some application are not working properly”, can you tell me (us) which applications are not working properly in the beta version and have you send HP (calcbeta@hp.com) an email about this?

Hi Dirk,
I needed the Finance application and in Beta3 it is not finished yet, I think. That was my main reason for going back to the official firmware release. I should not have had use 'not working properly' it should have had used instead 'are not finished in Beta3'. I apologize for not being more precise in what I wrote. No, I did not write to calcbeta@hp.com because I did not really test the Finance App, no bug(s) to report. For me it was not working the same as the one in the official firmware release, so I reverted back.

Cheers, John P
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-10-2018, 04:37 PM
Post: #9
RE: HP Prime stopped updating to the latest FW Beta 3
(01-10-2018 04:08 PM)John P Wrote:  I needed the Finance application and in Beta3 it is not finished yet, I think.

It is fully finished and the most capable finance calculator out there now.

What was "not finished"?

TW

Although I work for the HP calculator group, the views and opinions I post here are my own.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-10-2018, 04:39 PM
Post: #10
RE: HP Prime stopped updating to the latest FW Beta 3
(01-10-2018 04:37 PM)Tim Wessman Wrote:  It is fully finished and the most capable finance calculator out there now.

IMHO it like a "HP 12C inside the Prime and more". I like it so much, thanks HP!

Salvo

∫aL√0mic (IT9CLU), HP Prime 50g 41CX 71b 42s 12C 15C - DM42 WP34s :: Prime Soft. Lib
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-10-2018, 05:29 PM
Post: #11
RE: HP Prime stopped updating to the latest FW Beta 3
(01-10-2018 04:37 PM)Tim Wessman Wrote:  
(01-10-2018 04:08 PM)John P Wrote:  I needed the Finance application and in Beta3 it is not finished yet, I think.

It is fully finished and the most capable finance calculator out there now.

What was "not finished"?
Hi, Tim

I could not get the solver interface of the Finance App in Bate 3 the same as it is in software version 2017 07 10. Maybe you redesigned the app completely. I do not know. Does it is suppose to work the same way as that in ver. 2017 07 10? I notices there was dropped down menu with TVM and other things, but I could not get the solver interface. How it is supposed to work now in Beta3?

Cheers, John P
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-10-2018, 05:43 PM
Post: #12
RE: HP Prime stopped updating to the latest FW Beta 3
Hi John,
Thanks for your answer !

— Dirk Hartland
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-10-2018, 05:56 PM
Post: #13
RE: HP Prime stopped updating to the latest FW Beta 3
(01-10-2018 05:29 PM)John P Wrote:  I could not get the solver interface of the Finance App in Bate 3 the same as it is in software version 2017 07 10. Maybe you redesigned the app completely. I do not know. Does it is suppose to work the same way as that in ver. 2017 07 10? I notices there was dropped down menu with TVM and other things, but I could not get the solver interface. How it is supposed to work now in Beta3?

Cheers, John P

hi John,
in beta 3:
• go to Symb to choose Method menu: TVM, Interest Conversion, Date Calculation, Cash Flow, Depreciation, Break-Even, Percent Change, Bond or Black-Scholes
• then go tu Num and input opportune data, relative to the method choosen
• clic Solve
No other things.

Salvo

∫aL√0mic (IT9CLU), HP Prime 50g 41CX 71b 42s 12C 15C - DM42 WP34s :: Prime Soft. Lib
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-10-2018, 05:58 PM
Post: #14
RE: HP Prime stopped updating to the latest FW Beta 3
Hello,
the finance app has been fully redesigned.

Now when you click on it, a drop down box appear, and once you select an option you have to click on NUM on the keyboard.

You will be surprised of the amount of new features in this app.

thanks

Giancarlo
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-10-2018, 06:30 PM
Post: #15
RE: HP Prime stopped updating to the latest FW Beta 3
Thank you salvomic, Giancarlo et all.,

I put back the Beta 3 firmware. It works now as intended and it looks nice too. I did not know about the "NUM" key. Apologies for the confusion.

Cheers, John P
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)