Post Reply 
Strange behavior related to the decimal point / comma ¿Bug?
10-10-2016, 11:57 AM
Post: #1
Strange behavior related to the decimal point / comma ¿Bug?
Hi,

I have noticed a strange behavior related to the decimal point / comma.

For example..... This simple programm:

EXPORT Test()
BEGIN
LOCAL Vx,Vy,Vz ;
FOR N FROM 1 TO 6 DO
Vx:=N;
Vy:=Vx*3;
Vz:=Vx+Vy;
MSGBOX ("Vz= " + Vz );
END;
END;

If you have in Home Settings - Digit Grouping:123,456.789
The program pass ok the Check.
No errors in the program.

But if you have in Home Setting - Digit Grouping:123.456,789
Then the program does not pass the Check.
Syntax Error in line: LOCAL Vx,Vy,Vz ;

The same applies to other lines where the comma is present.

Thanks
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-10-2016, 01:24 PM
Post: #2
RE: Strange behavior related to the decimal point / comma ¿Bug?
you have to add #pragma (usually on top of your program)
this can be done with shift-menu.
place the pragma when yo ucan compile the program (Digit Grouping:123,456.789)

after that, the your program will works in any mode.

primer
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-10-2016, 02:37 PM
Post: #3
RE: Strange behavior related to the decimal point / comma ¿Bug?
(10-10-2016 11:57 AM)JoseL Wrote:  Syntax Error in line: LOCAL Vx,Vy,Vz ;

The same applies to other lines where the comma is present.

This is correct behavior. In that mode , is not used for separating arguments in this mode so the source is incorrect.

TW

Although I work for the HP calculator group, the views and opinions I post here are my own.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-10-2016, 06:05 PM
Post: #4
RE: Strange behavior related to the decimal point / comma ¿Bug?
OK.
Thanks.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)