HP Forums

Full Version: Connectivity Kit 7820 crash!!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Hi, today I updated my HP PRIME (with 50xx firmware) to the new firmware 7820. When I connect the prime the Connectivity Kit works, I am able to right click > properties/preferences. But when I click to expand the menu it crashs.

I tryed to reinstall it a lot of times, in another computer, reinstall firmware, with windows 8 x64 and windows 7 x86
Anybody with the same problem?

I tryed to downgrade the firmware to 6975 but don't work, the firmware installation run ok, but firmware still the 7820. is there a way to downgrade?
(05-31-2015 09:02 PM)allan.amaro Wrote: [ -> ]Hi, today I updated my HP PRIME (with 50xx firmware) to the new firmware 7820. When I connect the prime the Connectivity Kit works, I am able to right click > properties/preferences. But when I click to expand the menu it crashs.

I tryed to reinstall it a lot of times, in another computer, reinstall firmware.

Anybody with the same problem?

Which version of Windows ?
(05-31-2015 10:08 PM)kharpster Wrote: [ -> ]
(05-31-2015 09:02 PM)allan.amaro Wrote: [ -> ]Hi, today I updated my HP PRIME (with 50xx firmware) to the new firmware 7820. When I connect the prime the Connectivity Kit works, I am able to right click > properties/preferences. But when I click to expand the menu it crashs.

I tryed to reinstall it a lot of times, in another computer, reinstall firmware.

Anybody with the same problem?

Which version of Windows ?

I tryed with windows 8 x64 and windows 7 x86

I tryed to downgrade the firmware to 6975 but don't work, the firmware installation run ok, but firmware still the 7820. is there a way to downgrade?
Have you tried to uninstall the CK in Windows, download it from the FTP site and reinstall it?

ftp://ftp.hp.com/pub/calculators/Prime/
(05-31-2015 10:21 PM)allan.amaro Wrote: [ -> ][quote='kharpster' pid='36556' dateline='1433110082']
Which version of Windows ?
I tryed with windows 8 x64 and windows 7 x86

(05-31-2015 10:46 PM)kharpster Wrote: [ -> ]Have you tried to uninstall the CK in Windows, download it from the FTP site and reinstall it?
ftp://ftp.hp.com/pub/calculators/Prime/

indeed, reinstall it!
here it works in Windows 8 64bit and also Windows 7 32bit.
Maybe your download is wrong...

Salvo
And try changing the language. I had this odd behavior some Versions ago. Even reinstalling didn't work but after i changed the language from german to english and then back it works again.

regards

Wolfgang
(05-31-2015 10:46 PM)kharpster Wrote: [ -> ]Have you tried to uninstall the CK in Windows, download it from the FTP site and reinstall it?

ftp://ftp.hp.com/pub/calculators/Prime/

yes! a lot
(06-01-2015 07:38 AM)ww63 Wrote: [ -> ]And try changing the language. I had this odd behavior some Versions ago. Even reinstalling didn't work but after i changed the language from german to english and then back it works again.

regards

Wolfgang

I tryed change from portuguese to english but no results.. keeps crashing!!
I had the same problem (see http://www.hpmuseum.org/forum/thread-3884.html).
It appeared to be a problem with the ntdll.dll file. I finally fixed it by downloading the Prime CK in VMWare Virtual Machine running Windows 7 32-bit. The problem went away and when I ran the CK on my regular OS (Windows 7 64-bit), the problem was corrected. I don't know how that fixed the problem though.
Try resetting your Prime. I ran into a similar situation and tried uninstall, reinstall, etc. numerous times and then reset the Prime. Then, voilĂ , all has been well since.

Jim
Reference URL's