Post Reply 
Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware [UPDATED]
11-07-2017, 11:45 PM
Post: #21
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
(11-07-2017 11:31 PM)primer Wrote:  
(11-07-2017 11:17 PM)Archanus Wrote:  I cannot view the Tree in Help, because I get random reboot. (HP Prime, not Emulator/PC)
Hi,
Which language are you using ?
Can you try in english ?
I notified same issue on non-english language.

Spanish ... although, is not even translated
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 01:23 AM
Post: #22
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
Thank you very much Santa.

I am too lazy, I mean busy, to beta-test, but the announcement was a good excuse to finally buy my second Prine, the revision with the readable keys.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 04:01 AM (This post was last modified: 11-08-2017 04:02 AM by Carlos295pz.)
Post: #23
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
Has a definition been released for a date format for the INPUT command?

Viga C | TD | FB
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 07:34 AM
Post: #24
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
No problem with German here.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 08:15 AM
Post: #25
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
(11-08-2017 07:34 AM)Arno K Wrote:  No problem with German here.

also in English (I beg Santa to come a gift with Italian translation, who knows?).
Maybe the problem is with Spanish and French only, but it should be solved soon...

∫aL√0 (@salvomic, IT9CLU) - HP Prime, 50g, 12C :: HP Prime Software Library
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 09:58 AM
Post: #26
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
Hi,

When I press on CATALOG in the VC 12951, VC failed. I have to reboot.

Gérard.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 10:11 AM
Post: #27
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
This is awesome! Big Grin

I have to say that now, sometimes, I feel more comfy using my Prime now than my HP50 Tongue

I only wish that the geometry app allowed precise input in the Plot screen :/ to replace my geometry needs

My website: erwin.ried.cl
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 11:32 AM
Post: #28
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
(11-07-2017 04:33 PM)Tim Wessman Wrote:  Enjoy!
Just ordered HP Prime. Smile It will come next week.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 01:43 PM
Post: #29
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
Is there anyway we can "sticky" or "pin" this thread so it appears on the top of thread list?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 02:23 PM
Post: #30
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
(11-08-2017 01:43 PM)Eddie W. Shore Wrote:  Is there anyway we can "sticky" or "pin" this thread so it appears on the top of thread list?

For better clarity it would be better if Tim's opening post was sticky and locked without any our responses. Every responses to Tim's thread could be in normal separate thread. This way it is on many other forums.

Geocaching Coords Solver, Number of triangles Puzzle
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 03:45 PM (This post was last modified: 11-08-2017 09:55 PM by compsystems.)
Post: #31
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
Thanks for incorporating missing Xcas cmds http://www.hpmuseum.org/forum/thread-8577.html

Even waiting for a pretty print cmd, or at least one command to convert a string to GraphicalObject (ICON),
similar to 0 ->GROB (hp48sx 1993)

[Image: prettyprint_hp48sx.png]


PHP Code:
«
'x^2=(2*x+3)' ->GROB PICT STO 0 FREEZE {#0h #0h} PVIEW 0 WAIT DROP
'-2*x-3+x^2=(2*x+3-2*x-3)' ->GROB PICT STO 0 FREEZE {#0h #0h} PVIEW
» 

http://www.hpcalc.org 20 years online
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 06:16 PM
Post: #32
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
Hello

Which version of Mac OS is it compatible with? I have 10.7.5 and both KC and VC extracted from the DMG files crash.
I did not update the OS for a long time because I wanted to keep it as stable and reliable as it was the very first day I got it. One can read almost everything about updates on the internet and without anyone to help you it is difficult to make one's own opinion and decide whether it is a good thing or not to update, and up to which version, since some seem to be criticized and not stable.
Help much appreciated!
Sorry for kind of polluting this thread with this side topic.

Kind regards.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 06:21 PM
Post: #33
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
(11-08-2017 06:16 PM)Jean-Michel Wrote:  Which version of Mac OS is it compatible with? I have 10.7.5 and both KC and VC

10.8 is the earliest supported version and is unfortunately required.

TW

Although I work for the HP calculator group, the views and opinions I post here are my own.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 06:23 PM
Post: #34
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
(11-07-2017 08:56 PM)toml_12953 Wrote:  FREEZE command rebooted physical calculator (HW C) the first time I tried it. On subsequent runs, the program ran but would not freeze. It went right to a return code of 1 at the end of the program. I replaced FREEZE by WAIT(0) and the program worked OK. I then replaced WAIT(0) by FREEZE and the program works as expected once more. None of this was necessary on the virtual calculator.

This seems strange. FREEZE not behaving nicely at the moment is a known issue, but I would not have expected a crash there. It feels like the compiled program from before might be bad in some way which I would not expect at all.

TW

Although I work for the HP calculator group, the views and opinions I post here are my own.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 06:24 PM
Post: #35
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
(11-07-2017 10:59 PM)Carlos295pz Wrote:  In App Explorer when changing color when transforming an equation.

Very nice find! Looks like we missed checking the color change DURING a manipulation.

TW

Although I work for the HP calculator group, the views and opinions I post here are my own.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 06:27 PM
Post: #36
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
(11-07-2017 11:17 PM)Archanus Wrote:  I cannot view the Tree in Help, because I get random reboot. (HP Prime, not Emulator/PC)

Hello,

I have uploaded new files to Eric at hpcalc.org for the firmware only (2017.11.08) that should be availiable shortly. Basically, the part of the build process that assembles the language files into a resource binary for the firmware on the calculator only decided to not include the full filename with extension. Thus, when looking for the file it couldn't find it and only fell back to english.

This should have been caught on our side but due to some other things happening we could not run the full language validation scripts on the hardware (only on the various simulators) and this was missed. Apologies!

TW

Although I work for the HP calculator group, the views and opinions I post here are my own.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 06:28 PM
Post: #37
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
(11-08-2017 04:01 AM)Carlos295pz Wrote:  Has a definition been released for a date format for the INPUT command?

No it has not. There are significant changes to INPUT planned but they did not make it in time for this release.

TW

Although I work for the HP calculator group, the views and opinions I post here are my own.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 06:30 PM (This post was last modified: 11-08-2017 06:31 PM by Tim Wessman.)
Post: #38
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
(11-08-2017 09:58 AM)ggauny@live.fr Wrote:  Hi,

When I press on CATALOG in the VC 12951, VC failed. I have to reboot.

Do you happen to have AstroLab installed? (or Solar System View)

Those apps are doing something strange that is causing issues when you even attempt to load them through the app screen. The catalog touches each app as it looks for functions which is what is causing that problem.

TW

Although I work for the HP calculator group, the views and opinions I post here are my own.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 06:36 PM
Post: #39
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
(11-08-2017 06:30 PM)Tim Wessman Wrote:  Do you happen to have AstroLab installed? (or Solar System View)

Those apps are doing something strange that is causing issues when you even attempt to load them through the app screen. The catalog touches each app as it looks for functions which is what is causing that problem.

Tim, I've Astrolab (without Solar System) installed and VC and HC doesn't crash at all, here; I'm using that program now.
Solar System, instead, could have an impact on the system, for now.
Marcel, the author is aware of the problem, and after the public release, will put a new version of Astrolab, hoping with strong corrections.

Salvo

∫aL√0 (@salvomic, IT9CLU) - HP Prime, 50g, 12C :: HP Prime Software Library
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 06:46 PM
Post: #40
RE: Public Beta Availiable - Win/Mac/Firmware
Hi Tim,

I think you are right. I have uninstall astrolab and solar view and all
is ok now.

Gérard.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 




User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)