Post Reply 
Important - Reupdate your unit!
05-29-2014, 07:24 PM (This post was last modified: 05-29-2014 07:58 PM by Tim Wessman.)
Post: #1
Important - Reupdate your unit!
Hello,

There was definitely an issue with the OS files in the release you just downloaded causing exceptional power drain for some. Everyone who has updated to the new released version is **highly,highly,highly** recommended to follow this procedure. The new zip file for the firmware is live as of right now.

1. Delete the "My Documents\HP Connectivity Kit\Temp" directory, and "HP Connectivity Kit\Firmware" directory.
2. If the connkit is open, close it and reopen the connkit. Run the check for update again. It will re-download the firmware zip file from today.
3. Reinstall on your unit using the new files.

The new application file makes no changes, but the OS files were an earlier version. They will report now in the C F O menu as 032.6030

I will go crawl under a rock now... Sad

TW

Although I work for the HP calculator group, the views and opinions I post here are my own.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 07:42 PM
Post: #2
RE: Important - Reupdate your unit!
So far so good. Seams to be working now. At least I can turn in on and off and the bat. indicator shows 100%. Nice work Tom and I still like you Wink).
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 07:46 PM
Post: #3
RE: Important - Reupdate your unit!
Tim,

I tried that.

The ConnKit says "no updates are available."
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 07:55 PM
Post: #4
RE: Important - Reupdate your unit!
For me update work fine.
Thank you for the quick help Tim.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 07:57 PM
Post: #5
RE: Important - Reupdate your unit!
(05-29-2014 07:46 PM)Helge Gabert Wrote:  Tim,

I tried that.

The ConnKit says "no updates are available."

Did you close the connkit and reopen it after deleting those files? (scans the directories as it begins running, so if you left it up and deleted them it would have it archived still)

TW

Although I work for the HP calculator group, the views and opinions I post here are my own.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 07:59 PM
Post: #6
RE: Important - Reupdate your unit!
(05-29-2014 07:46 PM)Helge Gabert Wrote:  Tim,

I tried that.

The ConnKit says "no updates are available."

Do exactly what he wrote. It worked for me.
I checked for update using Connectivity Kit:
1. Help, Check for update. If you deleted what he wrote it should download the new ver. files.
2. In left pane unfold the 'name you gave to your calc', right click on the 'name you gave to your calc' and click on 'update'. It should do.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 08:04 PM (This post was last modified: 05-29-2014 08:06 PM by jebem.)
Post: #7
RE: Important - Reupdate your unit!
(05-29-2014 07:57 PM)Tim Wessman Wrote:  
(05-29-2014 07:46 PM)Helge Gabert Wrote:  Tim,
I tried that.
The ConnKit says "no updates are available."

Did you close the connkit and reopen it after deleting those files? (scans the directories as it begins running, so if you left it up and deleted them it would have it archived still)

It worked fine for me. Power Off operation works again. Now it is charging...

Thank you, Tim!

However, I have deleted the "Temp" directory, and I have deleted the "Firmware" directory contents as well because inside this directory one can find the previous firmware files dated as May,27.

Jose Mesquita
RadioMuseum.org member

Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 08:06 PM
Post: #8
RE: Important - Reupdate your unit!
I get the "No updates are available" message as well. I have:

1. Deleted the temp and firmware directories.
2. Closed the Conn Kit.
3. Opened the Conn Kit.
4. Checked for updates: No updates available message.
5. Shutdown Computer.
6. Restarted Computer.
7. Opened the Conn Kit.
8. Checked for updates: No updates available message.

What else can I do?

-Dale-
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 08:10 PM (This post was last modified: 05-29-2014 08:11 PM by eried.)
Post: #9
RE: Important - Reupdate your unit!
(05-29-2014 08:06 PM)DrD Wrote:  I get the "No updates are available" message as well. I have:

1. Deleted the temp and firmware directories.
2. Closed the Conn Kit.
3. Opened the Conn Kit.
4. Checked for updates: No updates available message.
5. Shutdown Computer.
6. Restarted Computer.
7. Opened the Conn Kit.
8. Checked for updates: No updates available message.

What else can I do?

-Dale-

The folders are localized, try to look for other folder names (I had duplicated folders in that directory, just look for some big zip files)

My website: erwin.ried.cl
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 08:11 PM (This post was last modified: 05-29-2014 08:11 PM by Gabriel.)
Post: #10
RE: Important - Reupdate your unit!
It worked for me, thanks a lot! In CFO now it says DATA V0.032.6030, is it ok now? Smile
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 08:13 PM
Post: #11
RE: Important - Reupdate your unit!
(05-29-2014 08:06 PM)DrD Wrote:  I get the "No updates are available" message as well. I have:

1. Deleted the temp and firmware directories.
2. Closed the Conn Kit.
3. Opened the Conn Kit.
4. Checked for updates: No updates available message.
5. Shutdown Computer.
6. Restarted Computer.
7. Opened the Conn Kit.
8. Checked for updates: No updates available message.

What else can I do?

-Dale-

Strange... what is your Windows version?
I'm using Windows 7 64-bit. My folder location is:
C:\Users\<UserProfile>\Documents\HP Connectivity Kit\
Inside this location I have:
- deleted the "Temp" dir;
- opened the "Firmware" directory and deleted all the files inside
and it worked fine.

Jose Mesquita
RadioMuseum.org member

Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 08:13 PM
Post: #12
RE: Important - Reupdate your unit!
I even de-installed the connkit, and re-installed after downloading it from the ftp site.

It doesn't want to update.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 08:25 PM
Post: #13
RE: Important - Reupdate your unit!
Now it worked. I didn't click on "Help: check for update" in the connkit, instead went straight to update Prime. Duh.

How do I get to the CFO info again? Thanks so much.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 08:27 PM
Post: #14
RE: Important - Reupdate your unit!
In the edit->prefereces menu, what does it say as your "working folder"? Mine says something like: C:/Users/Tim Wessman/Documents/HP Connectivity Kit. You could manually download from http://ftp.hp.com/pub/calculators/Prime and unzip the firmware file into the "Firmware" directory. (ex:Documents/HP Connectivity Kit/Firmware)

Did the update check work for you before? Or has it never downloaded anything? It is possible the error message is just wrong and the network is actually at fault and not letting a direct connection through.

TW

Although I work for the HP calculator group, the views and opinions I post here are my own.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 08:28 PM (This post was last modified: 05-29-2014 08:41 PM by Tugdual.)
Post: #15
RE: Important - Reupdate your unit!
I scrupulously followed Tim's instruction and it did download again and I could reinstall the firmware.
Now if I go on Help/Tree/About HP Prime I see
Software Version: 2014 3 31 (6030)

If I'm not mistaken I should expect:
Software Version: 2014 3 32 (6030)
Am I right?

Also the firmware file that was downloaded is HP_Prime_Calculator_Firmware_20140331.zip so I would assume it is 331 and not 332.

So is it fixed? How can I tell?

Edit: woot woot just understood the CFO thingy (was wondering why the Chief Finance Officer was involved in the process but all the sudden things get their plain meaning...). So I twisted my 4 fingers like crazy and now indeed I see DATA: V0.32.6030. YES!

Pending issue: problem is that the emulator was not fixed and therefore it may still drain - link
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 08:36 PM
Post: #16
RE: Important - Reupdate your unit!
(05-29-2014 08:28 PM)Tugdual Wrote:  I scrupulously followed Tim's instruction and it did download again and I could reinstall the firmware.
Now if I go on Help/Tree/About HP Prime I see
Software Version: 2014 3 31 (6030)

If I'm not mistaken I should expect:
Software Version: 2014 3 32 (6030)
Am I right?

Also the firmware file that was downloaded is HP_Prime_Calculator_Firmware_20140331.zip so I would assume it is 331 and not 332.

So is it fixed? How can I tell?

I did:
- Power Off.
- Hold down C+F+O and then press On... and wait until it powers on into the diagnostic menu.
- Select A. Version info

And my calc output is:
EA656 Version Info
DATA Version: V0.032.6030
OS Version: V0.032.6030
Released Version: V1.04
PCB Version: 00
Touch IC FW Ver: 26

Jose Mesquita
RadioMuseum.org member

Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 08:37 PM
Post: #17
RE: Important - Reupdate your unit!
(05-29-2014 08:28 PM)Tugdual Wrote:  I scrupulously followed Tim's instruction and it did download again and I could reinstall the firmware.
Now if I go on Help/Tree/About HP Prime I see
Software Version: 2014 3 31 (6030)

If I'm not mistaken I should expect:
Software Version: 2014 3 32 (6030)
Am I right?

Also the firmware file that was downloaded is HP_Prime_Calculator_Firmware_20140331.zip so I would assume it is 331 and not 332.

So is it fixed? How can I tell?

Not unless there are 32 days in March.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 08:45 PM
Post: #18
RE: Important - Reupdate your unit!
(05-29-2014 08:37 PM)Michael de Estrada Wrote:  Not unless there are 32 days in March.
Sure. But I didn't start the 32 discussion Smile, Tim did.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 09:19 PM
Post: #19
RE: Important - Reupdate your unit!
I made a little script to remove the old firmware files fast with double click:
http://cl.ly/VnJ7

My website: erwin.ried.cl
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 10:52 PM
Post: #20
RE: Important - Reupdate your unit!
I have updated successfully. The problem was duplicated conn kit directories, some were in the location Tim explicitly said to delete, and others were in my "working" folder, and I had forgotten all about that detail. Deleting the corresponding directories was the magic trick allowing this update to replace the previous update.

So we will see what news tomorrow brings! Thank you Tim for your diligence, and I hope the rock you planned to crawl under has suitable sundowner refreshments!

-Dale-
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)