Post Reply 
New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
02-06-2018, 07:57 PM
Post: #41
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
Just replace font file in emulator. Ģ and ģ Works. Thank You. Thank You.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-06-2018, 08:21 PM
Post: #42
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
Another desire. Please. There is not capital letter Ē (U+0112) in font file. I do not understand why. There is small letter ē (U+0113). Would You add Ē? Unless it's too complicated.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-06-2018, 08:31 PM (This post was last modified: 02-06-2018 10:38 PM by Carlos295pz.)
Post: #43
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
I I would like "programa" to be corrected with "pragma" (Spanish language), is the only language that has this problem, I sent an mail for betas.
[STRINGFROMID(2443)]

[Image: 26169130628_4af47daedd_o.png]

Viga C | TD | FB
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-06-2018, 08:33 PM
Post: #44
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
Aha, the new HP Prime Pro app (13333) arrived on Android / Google Play Store. Looks nicer than before and works well with all the programs/apps I have installed on it. Thanks a lot!

Now I am going to explore some more of the new features. Big Grin
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-06-2018, 10:29 PM
Post: #45
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
(02-06-2018 08:21 PM)Voldemar Wrote:  Another desire. Please. There is not capital letter Ē (U+0112) in font file. I do not understand why. There is small letter ē (U+0113). Would You add Ē? Unless it's too complicated.

Nope, just a matter of copying two references to the E character and the macron accent character.

Not sure why that isn't there either. Maybe at some point I accidentally deleted it, or it was never there in the original font for some reason...

Anyway, download again from the link and it should be good.

TW

Although I work for the HP calculator group, the views and opinions I post here are my own.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-06-2018, 11:03 PM
Post: #46
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
Just downloaded. Perfect. Now I can write in my native language on Prime emulator. Many thanks.
I have this keyboard layout and now all letters from my keyboard are in Prime emulator.
   
Thank You, Tim.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-07-2018, 12:18 PM
Post: #47
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
It seems that Connectivity Kit does not sync with an attached calculator. If I modify a progrom in the calculators/Programs folder the changes do not appear in the physical calculator.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-07-2018, 03:06 PM
Post: #48
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
(02-07-2018 12:18 PM)leprechaun Wrote:  It seems that Connectivity Kit does not sync with an attached calculator. If I modify a progrom in the calculators/Programs folder the changes do not appear in the physical calculator.

For me, it's not automatic. I have to click the CK save icon for the program to show up on the calc.

Tom L

DM42 SN: 00025 (Beta)
SN: 00221 (Production)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-07-2018, 03:31 PM
Post: #49
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
Anybody else having problems updating a hardware unit?, mine does not appear in CK, I tried several cables and USB ports no Go.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-07-2018, 05:06 PM
Post: #50
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
(02-07-2018 03:31 PM)jefierro Wrote:  Anybody else having problems updating a hardware unit?, mine does not appear in CK, I tried several cables and USB ports no Go.

How old is the hardware unit firmware? What version is on it?

Are you using a mac?

TW

Although I work for the HP calculator group, the views and opinions I post here are my own.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-07-2018, 06:28 PM (This post was last modified: 02-07-2018 06:29 PM by jefierro.)
Post: #51
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
(02-07-2018 05:06 PM)Tim Wessman Wrote:  
(02-07-2018 03:31 PM)jefierro Wrote:  Anybody else having problems updating a hardware unit?, mine does not appear in CK, I tried several cables and USB ports no Go.

How old is the hardware unit firmware? What version is on it?

Are you using a mac?

Thanks Tim.
Using a Dell Workstation with win10, windows is reports a device called HP Prime, and the unit is charging.

https://www.dropbox.com/s/v6uimtxd0ryfd2...e.jpg?dl=0

[Image: myprime.jpg?dl=0]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-07-2018, 07:15 PM
Post: #52
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
That is quite strange...

I'm assuming the connkit was installed as well?

TW

Although I work for the HP calculator group, the views and opinions I post here are my own.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-07-2018, 09:41 PM (This post was last modified: 02-07-2018 09:45 PM by jefierro.)
Post: #53
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
(02-07-2018 07:15 PM)Tim Wessman Wrote:  That is quite strange...

I'm assuming the connkit was installed as well?

yup! this is what happen:
  1. Open prime simulator on PC for small operation, it asked for update.
  2. Mini-jump of joy, immediately installed.
  3. Experienced the new 3dgraph app, mid blown, I need this on my hand now!, opened CK asked for update, installed.
  4. Plug the real Prime to USB, and nada. CK reports no prime connected, tried a virtual one it showed but no real one.
  5. Rebooted still nada.


Thanks Tim.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-07-2018, 09:57 PM
Post: #54
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
(02-07-2018 09:41 PM)jefierro Wrote:  
(02-07-2018 07:15 PM)Tim Wessman Wrote:  That is quite strange...

I'm assuming the connkit was installed as well?

yup! this is what happen:
  1. Open prime simulator on PC for small operation, it asked for update.
  2. Mini-jump of joy, immediately installed.
  3. Experienced the new 3dgraph app, mid blown, I need this on my hand now!, opened CK asked for update, installed.
  4. Plug the real Prime to USB, and nada. CK reports no prime connected, tried a virtual one it showed but no real one.
  5. Rebooted still nada.


Thanks Tim.

I got it to work, partially, I reseteed the calc, rebooted the computer and it worked, I finally got it updated, but now after the update it wont show on CK again.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-08-2018, 09:19 PM
Post: #55
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
As a software dev, I know how stressful it is to receive tons of bug reports, so I MUST BE the one who does this:

OS: macOS
Steps:
- Launch the beta connectivity kit
- Click update
- Done
- Connect the Prime
- Click update
- Done again

Everything is fine Big Grin

Thank you guys!

Software Failure: Guru Meditation

--
Antonio
IU2KIY
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-08-2018, 09:28 PM
Post: #56
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
(02-01-2018 02:49 PM)Carlos295pz Wrote:  Correct the memory of insufficient memory DIMGROB would polish the firmware
APP TECLAS DEDICADAS dont work Sad

Leo

Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-08-2018, 10:54 PM
Post: #57
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
I’ve just upgraded from Beta 3 to 13333, and Racer and Baker’s Game are both now broken. Possibly DIMGROB related as I’m seeing insufficient memory errors?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-09-2018, 01:42 AM
Post: #58
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
Yeah, just hold on a bit...

TW

Although I work for the HP calculator group, the views and opinions I post here are my own.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-09-2018, 06:33 AM
Post: #59
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
Quote:Anybody else having problems updating a hardware unit?, mine does not appear in CK, I tried several cables and USB ports no Go.

I had the same thing happen. No physical calculator did show up. I tried a really short cable and then things were fine. Some phones come with short cables.

cheers
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-09-2018, 07:28 AM (This post was last modified: 02-09-2018 07:30 AM by jebem.)
Post: #60
RE: New Version: 2018.01.24 1.4.0.13333
(02-09-2018 06:33 AM)leprechaun Wrote:  
Quote:Anybody else having problems updating a hardware unit?, mine does not appear in CK, I tried several cables and USB ports no Go.

I had the same thing happen. No physical calculator did show up. I tried a really short cable and then things were fine. Some phones come with short cables.

cheers

Yes, indeed. And some cables are only good to charge devices because:
1. They miss the data wires.
2. They are not compliant to the usb 2/3 full specification and are too long presenting higher interwire capacity than acceptable.

Also I had issues when using passive usb expanders in the past, so i only use active powered usb ports to connect my Prime.

Jose Mesquita
RadioMuseum.org member

Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)